Vad är FRAMEO? - Bron mellan minnen och din fotoram

Vad är FRAMEO? - Bron mellan minnen och din fotoram

I en värld där det att fånga ögonblick har blivit en andra natur, håller essensen av att visa och vårda de minnena en nostalgisk charm. Digitala fotoramar har framträtt som en modern lösning, och bland dem sticker FRAMEO-ramar ut med sina unika erbjudanden. Den här artikeln granskar kärnan i FRAMEO-fotoramar, kastar ljus på dess funktioner, användbarhet, och hur den står sig i jämförelse med andra digitala ramar på marknaden.

Vad är FRAMEO?

FRAMEO är en mjukvarulösning för digitala fotoramar som möjliggör delning av foton från en smartphone till en digital WiFi fotoram via en dedikerad app. Användarna kan enkelt skicka foton tillsammans med bildtexter till sina nära och käras digitala bildramar, oavsett var de befinner sig. Denna teknologi förvandlar traditionella fotoramar till sociala fotoramar, vilket förenklar delningen av personliga ögonblick med familj och vänner på ett intuitivt sätt. FRAMEO är alltså själva mjukvaran som enheterna kör, sedan finns det också tillverkare som Denver Electronics vilka samarbetar med FRAMEO.

En kort bakgrund

Med över 400'000'000 bilder delade och fem miljoner nedladdningar av appen har FRAMEO-bildramar tagit marknaden med storm och skapat en innovativ lösning genom att erbjuda en plattform som prioriterar personlig fotodelning, direkt från din smartphone till skärmen. Med frameo-ramar håller därmed dina nära och kära alltid i sikte, oavsett geografiska gränser​. Född i staden Aarhus, Danmark, 2015, skapades FRAMEO runt behovet av en ny typ av plattform för att dela foton som alla kunde använda, där spänningen och glädjen att se foton från ditt och
dina nära och käras liv var huvudprioriteten​​.

Hjälten bakom framgången

I hjärtat av tekniken finns FRAMEOs mobilapp som lanserades år 2016, vilket underlättar fotodelning från telefon till digitalram. En bildram synkroniseras sömlöst genom WiFi med denna app som gör att användarna kan dela foton direkt till ramen hos sin familj eller vänner, komplett med bildtexter. Appen låter dig skicka bilder och videor till dina vänners ramar utan att vara i närheten eller vara ansluten till samma WiFi-nätverk. Skulle du vilja ha ramen i din mysiga stuga isolerad från resten av världen kan du ändå använda din ram utan att koppla upp den till WiFi. Fotona kan också visas upp via USB eller SD-kort, vilket tillför ett lager av flexibilitet​​, något som också passar användare som inte vill använda appen eller en mobil. 

Innovation utan gränser

Sedan FRAMEO-appen lanserats har allt fler funktioner lagts till och alla frameo-ramar, även de tidigare köpta, har blivit bättre och bättre med sina programvaru-uppdateringar. Ja, vi alla vet ju att ständigt uppdatera appar kanske inte är det roligaste, men dessa uppdateringar till din enhet kan som för Frameo-ramarna ge nya spännande funktioner. Från 2016 då appen fört blev tillgänglig fick ramarna i November 2019 möjlighet att visa 15-sekunder långa videor, och samma tid nästa år 2020 även möjlighet till rörelsesensor på nyare bildramar för att spara på el och värna vår planet.  2021 kom reaktioner till bilder som laddats upp samtidigt som appen nådde Topp 10 mest nedladde appar i Sverige och många andra länder.
Så nyligen som i Juli 2023 fick befintliga frameo-ramar tillgång till klocka och väderfunktion som kan visas på den digitala fotoramen, perfekt information till morgonkaffet när du vill göra planerna för dagen. Hela tiden kommer nya innovationer som gör att din ram bara blir bättre och bättre med tiden. Med det i åtanke är det inte konstigt att FRAMEO-appen i skrivande stund har ett betyg på 4,9 / 5 i App Store med miljontals av nedladdningar.

Lagring med säkerhet

När det gäller att lagra dessa värdefulla ögonblick har FRAMEO valt en lösning med hänsyn på användarnas integritet och säkerhet. Till skillnad från många digitala ramar som erbjuder molnlagring, fungerar FRAMEO-ramar genom en kombination av internt lagringsutrymme, USB- och SD-kortstöd. Alla inkommande foton sparas lokalt i enhetens interna lagring. Detta säkerställer att dina personliga minnen förblir inom din bostads gränser​. Du behöver inte oroa dig för att få plats med dina bilder, det interna minnet räcker för över 2000 foton och skulle du behöva mer kan du alltid skaffa ett extra minneskort för tusentals fler.

Designad för alla

Frameo är designad för att kunna användas av så många som möjligt av olika bakgrunder, ålder och teknisk kompetens. När det gäller användarinteraktion använder FRAMEOs digitala ram en pekskärm för att intuitivt styra ramen, navigera i bildspel och justera inställningar i menyerna. En pekskärm ger diskret en modern känsla samtidigt som din ram smälter in som vilken klassisk bildram eller tavla som helst. Alla våra digitala fotoramar från Denver Electronics använder sig av frameo och ger dig full funktionalitet, läs här om varför Denver Electronics är vår föredragna tillverkare av frameo-ramar.


Något som står klart är att dessa bildramar erbjuder ett unikt, personligt och något nostalgiskt sätt att dela och visa foton. Dess unika funktion för fotodelning via en användarvänlig app gör dem till ett toppval på marknaden för modern inredning. När vi rör oss mot en mer ansluten värld, är FRAMEO:s betoning på personlig fotodelning en mild påminnelse om de enkla glädjeämnena att dela minnen med våra nära och kära. Hos digitalramar.se kan du skaffa din FRAMEO-ram redan idag, med ett bra pris, snabb och gratis leverans, utforska vårt breda sortiment nu. 

 

 

Källor för dig som vill läsa och lära dig mer:
https://partner.frameo.net/
https://frameo.net/roadmap/ 
https://apps.apple.com/se/app/frameo/id1179744119

Tillbaka till blogg